Økonomisk støtte fra en biblioteksfond

Økonomisk støtte til rejsen

Søndag den 17. juni 10:53. Omtrent en uge til afrejsen mod det fjerne varme land. Her ligger man roligt og sover længe oven på en hård weekend, og så ringer telefonen. Og selvfølgelig er det morgenmennesket rejse-kammerat Stine der er på krigsstien igen, med planer om at forpurre min himmelske søvn.

Det bør nævnes her i bloggen at, for godt et ½ års tid siden, søgte Stine og jeg en masse forskellige legater, i håb om at lette vores egne økonomiske udgifter i forbindelse med turen. Jeg husker desværre ikke andet end afslag på den front, og havde derfor lykkeligt glemt alt om legater da frk. Netman vækker mig denne morgen.

Først er jeg lidt forundret; man ved jo aldrig hvad der kan være gået så galt at det retfærdiggør at forstyrre min tiltrængte skønhedshvile, og da rejsekammeraten først starter samtalen med at tale uden om, bliver jeg nervøs for om der er gået noget galt. Indtil hun spørger om jeg kan huske alle de legater vi har søgt?

“Edvard Pedersens Biblioteksfond har behandlet din ansøgning..” Siger hun. “Turen til Ghana støttes med-” intet mindre end: “8.600 kr.”

Der er lidt stille i begge ender af telefonen mens hun lader nyheden synke ind. 8600 kroner er, for nogen, måske ikke så meget, men for to studerende som os kan sådan en beskeden sum flytte bjerge! Jeg jubler og kammerat Stine får et telefonisk kram! Og så er der ellers fuld fart over feltet. En time senere har jeg snakket med Mr. RADO om hvordan vi sørger for at få biblioteksvinklen på plads, hvilket er Edvards eneste egentlige krav til os. Det har jo hele tiden været vores fokus for afrejsen, og derfor lyder beskeden også klart og tydeligt: “Det er intet problem” og så er alt på plads.

Så tilbage er der kun at sige: Tak! Til Edvard Pedersens Biblioteksfond, fra to ikke-længere-så-fattige studerende.
Jeg vil opfordre alle bloglæsere til at give dem deres velfortjente goodwill; klik ind på deres side en gang og giv dem et kig!

– Kenneth

Du vil måske også synes om..