Istanbul - den blå moske

Istanbul og streetfood

Tag med til Istanbul og mød det venligste folkefærd, en by der får dine lægmuskler til at skrige på hjælp, og noget af det mest lækre streetfood jeg har fået længe. 

En tur til Istanbul med mit arbejde tillod et par timers fritid den sidste dag. Afsted på oplevelse!

Vores hotel lå i bydelen Karaköy, kun en spytklat eller en kort, vanvittig taxatur fra downtown Istanbul hvor du blandt andet finder Grand Bazaar som jeg tilbage i 2012 var ovenud begejstret for.

Jeg er så heldig at have to tyrkiske kollegaer som velvilligt delte ud af tips og tricks til must-sees i Istanbul. Efter en af dem havde fortalt om det han oversatte til “fiskebrød” gik jagten ind!  Jeg fik googlet fish bread, og fandt frem til en meget entusiatisk beskrivelse af “the best damn fish sandwich the city has to offer” og satte derefter kursen mod vandet.

På vej derned fandt jeg en lille biks der solgte muslinger. Den flinke mand der stod med det gav mig en gratis smagsprøve. Eller det vil sige at jeg spurgte hvad det var, hvorefter han åbnede en musling, puttede citron på den, og stoppede den ind i munden på mig. Jeg var solgt!! Jeg fik bestilt en miniportion så der også var plads til fiskebrøddet senere, og for f**** hvor smagte det godt! Vi er ude i nogle muslinger der er  tilberedt i skallen, og blevet fyldt ud med ris. Umiddelbart ikke noget kulinarisk vidunder, men når men kommer et par dråber frisk citronsaft på, synger fuglene lige lidt højere. For faen altså det var godt!!

Overflødighedshorn af muslinger i Istanbul
Streetfood muslinger i Istanbul

Super Mario og fiskesandwich

Jeg fandt det saftsuseme! Eller måske ihvertfald. Jeg fandt en mand som beskrevet i artiklen havde meget flot Super Mario overskæg, lige uden for fiske bazaren hvor jeg iøvrigt stødte på fisk med ubehageligt skarpe tænder, og en stor spand fyldt med krabber. Da jeg gik i stå og stod og stirrede på et af de dyr jeg er allermest bange for, kom en mand hen og spurgte om han kunne hjælpe. Da jeg med skælven i stemmen spurgte om de var levende, smilede han, gik hen til baljen og tog fat i en af kæmpekrabberne, og holdt den hen til mig. Den var i den grad levende! Puhah!

Fisk med skarpe tænder i Istanbul
Fiskebazar i Istanbul

For enden af fiskemarkedet stod en mand der sagtens kunne gå for en Super Mario. Ihvertfald lavede han fiskesandwiches, tog sin tid til det, og lignede én der vidste hvad han lavede. Frokosten var reddet, og hold nu op hvor de ikke overdrev i artiklen! Det var virkelig godt! Krydret, friske grøntsager, og en eller anden speciellavet sovs til at putte ovenpå for at få en tur mere på grillen og få den der helt perfekte sprødhed. HAPS!!

Superhelten Mario laver lækker streetfood
Streetfood i Istanbul

Ved nærmere eftersyn fandt jeg nok faktisk ikke den i artiklen omtalte Super Mario. Måske nærmere en af hans disciple. Det ændrer dog ikke ved at min fiskesandwich var en absolut fornøjelse!
Det er absolut ikke sidste gang jeg besøger Istanbul! Den by er et overflødighedshorn af lækker kebab, kulturarv og god stemning. Bestemt adskillige besøg værd!

Står du og skal en tur til Istanbul i den nærmeste fremtid, vil jeg anbefale dig at tage i hamam. Vi var i en 300 år gammel én af slagsen med arbejdet, og blev skrubbet til den helt store guldmedalje, fodret med turkish delight og stærk the, og kom aldeles renskurede og virkelig glade ud derfra!

Du vil måske også synes om..